Budapesten jártunk

Június harmadikán ismét Budapest volt az úti cél azok számára, akik egy kellemes napot kívántak eltölteni a nyár kezdetén. A nap során volt egy kis látványosság és egy kis kultúra is.

Délelőtt tíz órakor a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon várt bennünket Petőné, Melinda és kolléganője Hegedűsné, Anita, akik a Liszt Ferenc repülőtéren voltak vendéglátóink és kísérőink.

Egy rövid tájékoztatót követően, először a Lufthansa társaság hangárjait kerestük fel, ahol betekintést kaptunk a repülőgépek karbantartásának, javításának folyamatába, majd szinte az egész repülőtér megkerülését követően az irányítótorony teraszáról követhettük a repülőtér életét. Eközben tájékoztatót hallhattunk az irányítás rejtelmeiről, amit kisebb csoportokban az irányító teremben is megtekinthettünk.

A teraszon éppen kint lévők még egy átstartolást is láthattak, egy a kifutópályára nem a legjobb helyen ráforduló gép „jóvoltából”.

Innen a tűzoltóság bázisára vezetett az utunk, ahol a speciális felkészítést biztosító gyakorlópálya bemutatását követően láthattuk azt is, hogy mire képes a speciálisan repülőterekre kifejlesztett tűzoltó gépkocsi. Ami legjobban megdöbbentett mindenkit, hogy a több tonnás jármű mindössze 11 másodperc alatt gyorsul fel 100 km-es sebességre. Kezelője pedig mindössze egy fő, aki a gépkocsit is vezeti.

A repülőtérről ismét a Madách színház következett, ahol az Operaház fantomja című előadást néztük meg. A darab csodálatos látványelemekkel, remek színészekkel adott felejthetetlen élményt azoknak, akik velünk tartottak ezen a napon.