Budapesten jártunk

Március 26-án Budapesten járt egyesületünk egy csoportja. Reggel egy kis késéssel indultunk, mert kisebb busz érkezett, így egy gyors csere után vághattunk neki az útnak.Délelőtt látogatást tettünk az Országházban, délután pedig a Madách Színház Váratlan vendég című előadását tekintettük meg.

 

Az Országházban Horváth László, a Parlamenti Őrség igazgatója közreműködésének köszönhetően nem a látógató központon keresztül léphettünk be a házba. A XII-es kapunál a Parlamenti Őrség tagja, Kunkl Tamás fogadta a csoportot, majd a közel másfél órás séta során idegenvezetőként bemutatta az épületet, ahol láthattuk a koronaőrök nem mindennapi állóképességet igénylő tevékenységét, és az Országház Dunára néző erkélyéről megcsodálhattuk a Budai hegyek panorámáját is. A séta végén a Parlamenti Őrség zenés őrségváltását már a térről, az ott lévő turistákkal közösen tekintettük meg.

Az Országháztól a Radnóti Művelődési Központhoz vezetett az útunk, ahol még az előadás előtt a központ éttermében a Vak Varnyúban csillapítottuk éhségünket. Az előadás méltó volt Agatha Kristihez, hiszen csak a legvégén derült ki az igazság, amit az elhangzott kérésnek megfelelően most nem árulunk el.

Este kilenckor egy jó hangulatú, érdekes kirándulást tudhatott maga mögött a kis csapat, amikor az autóbusz bekanyarodott a főkapitányság elé.