21-en neveztek arra a lőversenyre, melyet egyesületünk a ZTE Sportlövész Klub és Kulturális Egyesület Ebergényi úti lőterére szervezett meg október 2-án.

A versenyzőket és szurkolóikat Kisházi Gábor, egyesületünk elnöke, valamint Somogyi Péter IPA tagunk, aki egyben a lövész klub elnöke is, köszöntötte. Somogyi Péter egy rövid, a biztonsági intézkedéseket is tartalmazó ismertetés után bemutatta a légfegyvereket, melyeket a verseny során a résztvevők használni fognak. Mindenkinek lehetősége volt tíz próbalövésre, hogy megismerhesse a légpisztolyt, illetve a légpuskát, majd ezt követően mindkét fegyverrel tíz-tíz értékelt lövést adhatott le.

A dobogós helyezést elért felnőtt versenyzők Decathlon vásárlási utalványt nyertek, a gyerekek pedig valamennyien egy-egy játékkal lettek gazdagabbak.

A program befejezését követően egy kis késéssel megérkeztek a pizzák is, amelyeket kötetlen beszélgetéssel egybekötve, jó hangulatban fogyasztottak el a résztvevők és szurkolóik.

A rendezvényen készült képek a képtárban megtekinthetőek.

 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság épületében átadásra került a nemrég szolgálatban balesetben elhunyt kollégánk özvegyének a jótékonysági koncerten összejött pénzt.

Dr. Vereckei Csaba főkapitány házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket, majd  Galbavi Zoltán önkormányzati képviselő, ötletgazda adta át az összeget, melyhez egyesületünk tagjai is jelentősen hozzájárultak.

 
Összesen 1.123.000 forint adomány gyűlt össze a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar július 2-án a kertvárosi Kertmoziban rendezett jótékonysági filmzene koncertjén. A nagy sikerű esemény becsületkasszás bevételéből három, a koronavírus járvány miatt árván maradt gyermeket támogatnak, valamint a szolgálat közben elhunyt zalai rendőr családját.
Az adomány átadásán, a városházán Balaicz Zoltán polgármester kiemelte, hogy a segítség, az összefogás, a jótékonyság városa Zalaegerszeg.
Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, a koncert ötletgazdája megköszönte a felajánlóknak az önzetlen segítséget.
Az ünnepségen jelen volt a kiemelt adományozók közül Péntek Károly, a Windoor Design Kft. ügyvezetője és Zrinszki István, a Zrinszki Alapítvány koordinátora, valamint Tóth László, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar vezetője, Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója, Kisházi Gábor, a Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) Zala megyei elnöke és Horváth László, a szervezet titkára.
 
 
November 29-én tisztújító közgyűlést tartott az IPA Magyar Szekció, mivel az elnökség megbízatása ebben az évben lejárt.
A Budapesten megtartott közgyűlésen szinte teljesen kicserélődött az elnökség, valamint megoldódni látszik a régóta húzódó kincstárnok kérdése is.
A közgyűlésen a küldöttek nagy többséggel az alábbi új elnökségnek szavaztak bizalmat az elkövetkezendő négy évre:
Read More

November 10-én tizedik alkalommal rendezte meg egyesületünk az immár hagyományosnak tekinthető bálját a Göcsej-Palatinus Panzióban. Kisházi Gábor az egyesület elnöke elmondta, hogy amikor az első bálról beszélgettek a Tiborcz János főkapitánnyal és a rendezvénynek azóta is helyet adó panzió vezetőjével, Pálfi Lászlóval, nem gondolták volna, hogy egy ennyire sikeres rendezvény indul útjára.

Read More

Június harmadikán ismét Budapest volt az úti cél azok számára, akik egy kellemes napot kívántak eltölteni a nyár kezdetén. A nap során volt egy kis látványosság és egy kis kultúra is.

Read More

Január 12-én ismét az új évet köszöntöttük szokásos helyszínen, a Göcsej Platinus Étterem és Panzióban. Egyesületünk megjelent tagjait, valamint Tolvaj Márta alpolgármestert a házigazda Pálfi László köszöntötte, majd Horváth László titkár rövid vetített képes áttekintést adott az elmúlt évi programokról, egyúttal kérve a javaslatokat az idei évre tervezendő programokhoz, hogy a március 1-én megtartandó közgyűlés már az ennek figyelembe vételével elkészített munkatervet fogadhassa el.

Ezt követően Debrei Zszuzsa, a Hevesi Sándor színház színművésze adott rövid műsort, megalapozva ezzel az est hangulatát.

A pezsgős koccintást követően a hagyományos disznótoros vacsora következett, ami kötetlen beszélgetésekkel ért véget.

Fiume vagy Rijeka neve olaszul és horvátul ugyan azt jelenti: folyó. A Recsináról kapta a nevét. A Kvarner-öbölben fekvő település Horvátország harmadik legnagyobb városa Zágráb és Split után. Az ország legfontosabb kikötője.

Read More

Már sokadszor, a megszokott helyszínen, a Vízmű vendégházánál találkoztunk néhányan a szervezők közül december 3-án reggel hét óra előtt, hogy kezdetét vegye ismét egy kellemes program, aminek persze kárvallottja is volt. Nevezetesen egy 160 kilós disznó, amit Erdei Gyuri barátunk szállított le, szerencsére már jobb létre szenderülve.

Read More

November 26-án ismét Budapestre indult egyesületünk egy csoportja. A fő úticél a Madách színház volt, ahova 72 jegyet vásároltunk a Mamma Mia című előadásra, de mint mindig, most is összekötöttük az utat egy másik programmal. Így a délutáni előadásig az időt a Campona központban töltöttük el, ahol remek kikapcsolódást nyújtott többek között a Tropikárium, ahol a nagy akváriumban éppen két búvár etette az ott méltóságteljesen úszkáló halakat, többek között  a már szép nagyra nőtt cápákat.

A fő úti cél természetesen a Madách színház volt, ahol a több mint két és fél órás előadás végén a főszereplők, Koós Réka és Muri Enikő a színpadra invitálták a vállalkozó kedvű nézőket. Aki élt lehetőséggel, az egy fergeteges táncos kavalkád részese lehetett egy időre. A produkciójukat a nézőtér vastapsa kísérte.

Fotók a képtárban megtekinthetőek.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg egyesületünk az immár hagyományosnak mondható IPA Rendőrbált.

Read More
Ötödik alkalommal találkoztak a vállalkozó kedvű IPA tagok és barátaik, hogy a Gébárti tavon bizonyítsák, nem csak a szárazföldön állnak (ülnek) biztosan, hanem a víz hátán is megélnek ha kell.
Read More

Március 12-én egy kis maroknyi, de annál lelkesebb kis csapat gyülekezett a Dózsa Klubban IPA szervezetünk által a rendvédelmi dolgozók ( Rendőrség, Büntetés Végrehajtás, Katasztrófavédelem ) gyermekeinek szervezett húsvéti kézműves programjára.

Mint mindig most is Székedi Éva irányítása mellett dolgoztak nemcsak a gyerekek, hanem a vállalkozó kedvű szülők is.

Read More

Március 26-án Budapesten járt egyesületünk egy csoportja. Reggel egy kis késéssel indultunk, mert kisebb busz érkezett, így egy gyors csere után vághattunk neki az útnak.Délelőtt látogatást tettünk az Országházban, délután pedig a Madách Színház Váratlan vendég című előadását tekintettük meg.

Read More

Február 25-én tartotta éves közgyűlését egyesületünk. Kisházi Gábor elnök beszámolóját, valamint az azt kiegészítő pénzügyi beszámolót, melyet Tóthné Polgár Anna terjesztett elő, egyhangú szavazással fogadták el az egyesület tagjai. A beszámolót diavetítéssel tették színesebbé, így mindenki belekóstolhatott az elmúlt évi programokba, illetve azok, akik részt vettek ezeken a programokon, egy kicsit nosztalgiázhattak. A kincstárnok beszámolójából pedig megtudhatták, hogy mindez mennyibe került az egyesületnek. A jó gazdálkodásnak köszönhetően egy minimális tartalék is maradt amit a 2016-os tagdíjak, valamint a reményeink szerint minél több felajánlás eredményeként az adó egy százalékok még növelhetnek. Erre szükség is lesz, hiszen erre az évre is számos programot tervezett az elnökség.

Read More