Szeptember 16-án reggel hétkor 43-an indultunk Zalaegerszegről. A határon levillogott bennünket egy szemből érkező autó, amelyből esti vendéglátónk Hancsik Józsi és segítője szállt ki, mégpedig nem üres kézzel. Egy kis szomjoltót hozott kis csapatunknak, így aztán föccsözéssel indítottuk határok nélküli kirándulásunkat.
Első állomás Varazsdon volt, itt a vár és belvárosi séta várt ránk, aztán indulás Csáktornyára egy helyi sörfőzdére, hogy teszteljük a termékskála egy részét, majd következett Tesanovciban egy csoki manufaktúra, hogy az édesszájúak se maradjanak kóstoló nélkül. Fél ötkor pedig már Dobronakon a Hancsik Falusi Turizmus tulajdonosa Hancsik Józsi fogadta kis csapatunkat hegyi pincéjénél, ahogyan illik, finom pálinkával, zeneszóval és finomabbnál finomabb ételeket felsorakoztató vacsorával.
Hát ennyi volt ennek a nem túl hosszú napnak a rövid krónikája.

A készült fotók a képtárban megtekinthetőek.

Az elmúlt napokban egy nyomozás kapcsán Zalaegerszegen jártak az Alsó-Ausztriai Rendőr Igazgatóság nyomozói.
Mivel egyikük tagja az ottani IPA szervezetnek jelezték, hogy szívesen találkoznának a megyénkben működő IPA egyesület képviselőivel. A kérésnek eleget téve, egy kötetlen beszélgetésre invitáltuk meg osztrák kollégáinkat, melyre a Göcsej Palatinus panzióban kerítettünk sort.
A megbeszélés során felmerült a két szervezet közötti kapcsolatfelvétel lehetősége, melytől sem mi, sem pedig az osztrák kollégák nem zárkóztak el. Megegyeztünk, hogy a további egyeztetések érdekében következő nagyobb rendezvényünkre meghívjuk a szervezetük képviselőit.

Két éves kényszerszünet után július 2-án végre ismét megrendezhettük immár a 12-dik Vízi versenyünket, melyet mostantól két éve elhunyt alelnökünkre emlékezve Kovács Tibor Nemzetközi Vízi Emlékversenyként folytatunk.

Read More

Február 25-én tartotta vezetőségválasztó közgyűlését egyesületünk.

Kisházi Gábor elnök értékelte az elmúlt közgyűlésünk óta végzett tevékenységet, melyben kitért az elmúlt két

Read More

21-en neveztek arra a lőversenyre, melyet egyesületünk a ZTE Sportlövész Klub és Kulturális Egyesület Ebergényi úti lőterére szervezett meg október 2-án.

A versenyzőket és szurkolóikat Kisházi Gábor, egyesületünk elnöke, valamint Somogyi Péter IPA tagunk, aki egyben a lövész klub elnöke is, köszöntötte. Somogyi Péter egy rövid, a biztonsági intézkedéseket is tartalmazó ismertetés után bemutatta a légfegyvereket, melyeket a verseny során a résztvevők használni fognak. Mindenkinek lehetősége volt tíz próbalövésre, hogy megismerhesse a légpisztolyt, illetve a légpuskát, majd ezt követően mindkét fegyverrel tíz-tíz értékelt lövést adhatott le.

A dobogós helyezést elért felnőtt versenyzők Decathlon vásárlási utalványt nyertek, a gyerekek pedig valamennyien egy-egy játékkal lettek gazdagabbak.

A program befejezését követően egy kis késéssel megérkeztek a pizzák is, amelyeket kötetlen beszélgetéssel egybekötve, jó hangulatban fogyasztottak el a résztvevők és szurkolóik.

A rendezvényen készült képek a képtárban megtekinthetőek.

 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság épületében átadásra került a nemrég szolgálatban balesetben elhunyt kollégánk özvegyének a jótékonysági koncerten összejött pénzt.

Dr. Vereckei Csaba főkapitány házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket, majd  Galbavi Zoltán önkormányzati képviselő, ötletgazda adta át az összeget, melyhez egyesületünk tagjai is jelentősen hozzájárultak.

 
Összesen 1.123.000 forint adomány gyűlt össze a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar július 2-án a kertvárosi Kertmoziban rendezett jótékonysági filmzene koncertjén. A nagy sikerű esemény becsületkasszás bevételéből három, a koronavírus járvány miatt árván maradt gyermeket támogatnak, valamint a szolgálat közben elhunyt zalai rendőr családját.
Az adomány átadásán, a városházán Balaicz Zoltán polgármester kiemelte, hogy a segítség, az összefogás, a jótékonyság városa Zalaegerszeg.
Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, a koncert ötletgazdája megköszönte a felajánlóknak az önzetlen segítséget.
Az ünnepségen jelen volt a kiemelt adományozók közül Péntek Károly, a Windoor Design Kft. ügyvezetője és Zrinszki István, a Zrinszki Alapítvány koordinátora, valamint Tóth László, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar vezetője, Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója, Kisházi Gábor, a Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) Zala megyei elnöke és Horváth László, a szervezet titkára.
 
 
November 29-én tisztújító közgyűlést tartott az IPA Magyar Szekció, mivel az elnökség megbízatása ebben az évben lejárt.
A Budapesten megtartott közgyűlésen szinte teljesen kicserélődött az elnökség, valamint megoldódni látszik a régóta húzódó kincstárnok kérdése is.
A közgyűlésen a küldöttek nagy többséggel az alábbi új elnökségnek szavaztak bizalmat az elkövetkezendő négy évre:
Read More

November 10-én tizedik alkalommal rendezte meg egyesületünk az immár hagyományosnak tekinthető bálját a Göcsej-Palatinus Panzióban. Kisházi Gábor az egyesület elnöke elmondta, hogy amikor az első bálról beszélgettek a Tiborcz János főkapitánnyal és a rendezvénynek azóta is helyet adó panzió vezetőjével, Pálfi Lászlóval, nem gondolták volna, hogy egy ennyire sikeres rendezvény indul útjára.

Read More

Június harmadikán ismét Budapest volt az úti cél azok számára, akik egy kellemes napot kívántak eltölteni a nyár kezdetén. A nap során volt egy kis látványosság és egy kis kultúra is.

Read More

Január 12-én ismét az új évet köszöntöttük szokásos helyszínen, a Göcsej Platinus Étterem és Panzióban. Egyesületünk megjelent tagjait, valamint Tolvaj Márta alpolgármestert a házigazda Pálfi László köszöntötte, majd Horváth László titkár rövid vetített képes áttekintést adott az elmúlt évi programokról, egyúttal kérve a javaslatokat az idei évre tervezendő programokhoz, hogy a március 1-én megtartandó közgyűlés már az ennek figyelembe vételével elkészített munkatervet fogadhassa el.

Ezt követően Debrei Zszuzsa, a Hevesi Sándor színház színművésze adott rövid műsort, megalapozva ezzel az est hangulatát.

A pezsgős koccintást követően a hagyományos disznótoros vacsora következett, ami kötetlen beszélgetésekkel ért véget.

Fiume vagy Rijeka neve olaszul és horvátul ugyan azt jelenti: folyó. A Recsináról kapta a nevét. A Kvarner-öbölben fekvő település Horvátország harmadik legnagyobb városa Zágráb és Split után. Az ország legfontosabb kikötője.

Read More

Már sokadszor, a megszokott helyszínen, a Vízmű vendégházánál találkoztunk néhányan a szervezők közül december 3-án reggel hét óra előtt, hogy kezdetét vegye ismét egy kellemes program, aminek persze kárvallottja is volt. Nevezetesen egy 160 kilós disznó, amit Erdei Gyuri barátunk szállított le, szerencsére már jobb létre szenderülve.

Read More

November 26-án ismét Budapestre indult egyesületünk egy csoportja. A fő úticél a Madách színház volt, ahova 72 jegyet vásároltunk a Mamma Mia című előadásra, de mint mindig, most is összekötöttük az utat egy másik programmal. Így a délutáni előadásig az időt a Campona központban töltöttük el, ahol remek kikapcsolódást nyújtott többek között a Tropikárium, ahol a nagy akváriumban éppen két búvár etette az ott méltóságteljesen úszkáló halakat, többek között  a már szép nagyra nőtt cápákat.

A fő úti cél természetesen a Madách színház volt, ahol a több mint két és fél órás előadás végén a főszereplők, Koós Réka és Muri Enikő a színpadra invitálták a vállalkozó kedvű nézőket. Aki élt lehetőséggel, az egy fergeteges táncos kavalkád részese lehetett egy időre. A produkciójukat a nézőtér vastapsa kísérte.

Fotók a képtárban megtekinthetőek.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg egyesületünk az immár hagyományosnak mondható IPA Rendőrbált.

Read More