Húsvétolás

Március 12-én egy kis maroknyi, de annál lelkesebb kis csapat gyülekezett a Dózsa Klubban IPA szervezetünk által a rendvédelmi dolgozók ( Rendőrség, Büntetés Végrehajtás, Katasztrófavédelem ) gyermekeinek szervezett húsvéti kézműves programjára.

Mint mindig most is Székedi Éva irányítása mellett dolgoztak nemcsak a gyerekek, hanem a vállalkozó kedvű szülők is.

 

Először is nyuszi kosár készült és a sok színes hullám karton láttán nem is volt egyszerű eldönteni, hogy milyen színű is legyen a remekmű.

Mindenki lelkesen, teljes átéléssel ollózott, ragasztózott és többször átvariálva a változó mintájú gyöngy virágokat körül belül egy óra múlva kis kosár arzenál sorakozott az asztalokon.

Közben míg száradtak a kosárkák lehetett csoki meglepetésért húsvéti képeket színezni.

Majd végre eljött a tojás festés ideje.

A BV jóvoltából közel 200 db kifújt tojás állt rendelkezésünkre.

A gyerekek annyira lelkesek és természetesen nyakig festékesek voltak, ám addig nem tették le az ecseteket, amíg volt festeni való a tálcákon.

A sok munka mellet a kis művészek nagyon hamar "megéheztek". Szerencsére Czobor Zsolt barátunk jóvoltából rengeteg chips került az asztalra, no meg az anyukák is felkészültek, hiszen frissen sült pogácsa, muffin , házi szörp is szerepelt a kínálatban.

Délután 2 órakor már csak a takarítás maradt hátra, amiben a lurkók ugyan olyan odaadással vettek részt, mint a kézműveskedésben.

Természetesen a megígért csoki meglepetés nem maradt el, hiszen mindenkinek a kosárkájába jutott belőle.

A gyerekek szerint már nagyon régen volt ilyen jó napjuk, hiszen együtt dolgozott a család.

Az elkészült remek műveket, a szülők és gyerekek közös munkáját látva remélem többen lesznek a legközelebbi ilyen jellegű programunkon.

Fényképek a 2016. évi esemény képek között találhatók.