V. IPA Zala Vízi Játékok

Ötödik alkalommal találkoztak a vállalkozó kedvű IPA tagok és barátaik, hogy a Gébárti tavon bizonyítsák, nem csak a szárazföldön állnak (ülnek) biztosan, hanem a víz hátán is megélnek ha kell.
Mivel a hagyományoknak megfelelően családi napot is tartottunk, így reggel már Tegyei Sanyi tárcsán sütött finomságainak illata csalogatta a korán érkezőket.
A szervezők gyorsan bekaptak néhány falatot, és már kezdődött is a verseny előkészítése, mert időközben Kriszta is megérkezett a kenukkal.  Egy gyors egyeztetést követően kialakultak a versenyszámok, és ezek sorrendje. Ennek megfelelően aztán a csapatok megérkezésére már a pálya kialakítása is megtörtént. A felsorakozott kilenc csapatot, köztük két szlovén együttest Kisházi Gábor elnök köszöntötte, majd Gecse Péter Zalaegerszeg alpolgármestere, aki az elmúlt évben is megtisztelt bennünket, nyitotta meg a versenyt. 
Szlalom, kötélhúzás, fuldokló mentése, hordó töltés, váltó, majd gyorsulási verseny. Így egész egyszerűnek tűnnek a versenyszámok, de egy kis csavar mindegyikben volt.
A szlalomozással szinte csak bemelegítettek a versenyzők, de a kötélhúzásnál már le is hűtötte néhány csapat tagját a kellemes hőmérsékletű tó vize, hiszen szinte nem is volt olyan futam, ahol valamelyik kenu legénysége ne borult volna.
A "fuldokló" mentése sem volt egyszerű feladat, hiszen egy versenyzőnek surfdeszkán be kellett vinni az áldozatot egy bójához, onnan visszaevezni a társakhoz, majd a csapatnak kenuval ki kellett menteni a "fuldoklót" Természetesen mindezt időre.
Egy hordót sem egyszerű megadott idő alatt minél több vízzel megtölteni, főleg vízi puskával, egy csónakból.
Időre ment a váltóverseny is, itt a gumicsónakban ülő páros egyik tagjának perforált evezőlapátja volt (mintha villával enne valaki levest), ami igencsak fura útvonal vezetést eredményezett néhány csapatnál.
A versenyt immár hagyományosan a gyorsulási verseny zárta, amiben néhány csapat nehezen találta meg a legrövidebb utat, de azért mindenki célba ért.
Természetesen egy ilyen versenyhez kell a kondi, amit az időközben a családi napra érkezők becsülettel igyekeztek biztosítani, hiszen az ebédszünetre hétféle ételből választhattak a résztvevők, pihenésképpen pedig az egyik zalaegerszegi kutyaiskola bemutatóját tekinthették meg.
 
A késő délutáni eredményhirdetést követően a fáradt csapatok a fák alatt hűsölve ismét pótolhatták az elhasznált kalóriákat, illetve a folyadék veszteséget.
 
És akkor a verseny végeredménye:
 
I.     IPA Pomurje (SLO)
II.    BV Életpáya Modell
III.   IPA Lendava (SLO)
IV.   Kovács Tibor Emlékcsapat (Alelnökünk szolgálati feladat miatt nem tudott résztvenni a versenyen, ezért legalább a nevével jelen volt) 
V.    Szuper Négyes
VI.   Csácsi Vízicsibék
VII.  Haj Rá
VIII. Fekete Sereg
IX.   Vízibalett Tánccsoport
 
Az első három helyezett csapat tagjai a csapatnak járó serleg mellé Zalaegerszeg Önkormányzata által felajánlott ajándékcsomagokat vehették át.